Vesti
16.09.2020. 16:34
R. E. / RTS

KRIVOKAPIĆ: Pripremamo novi sporazum, obuhvata ukidanje zakona o slobodi veroispovesti

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić rekao je da je u pripremi drugi sporazum tri koalicije koje formiraju novu vladu, a koji će obuhvatiti i ukidanje Zakona o slobodi veroispovjesti. Nije precizno odgovorio na pitanje da li će biti ukinute sankcije Rusiji.

Odgovarajući na pitanje ruskog medija Njezagaj da li je moguće da će nakon promene vlasti Crna Gora ukinuti "antiruske sankcije", Krivokapić je rekao da su "odnosi uvijek bili takvi da su se Rusi pre 30 godina doživljavali kao najbliži ljudi", prenosi RTS.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Ali, Đukanović je vodio politiku u duhu Tita i naši odnosi su počeli da se pogoršavaju. Zbog toga ću reći najvažnije: uspostavićemo dobre odnose sa svim zemljama sveta, uključujući, naravno, i Rusiju", naveo je Krivokapić, a prenosi RTCG.

Povezane vesti - KRIVOKAPIĆ: Priče o uticaju Srbije na crnogorsku vladu su budalaština

Upitan zbog čega prvi koalicioni sporazum u pobedničkom bloku ne govori ništa o Zakonu o slobodi veroispovjesti, Krivokapić je rekao da je u pripremi drugi sporazum.

Zbog tog Zakona desetine hiljada građana protestovalo je na ulicama sedam meeseci.

"Programom zakonodavnih reformi tu će na prvom mjestu biti ukidanje takozvanog Zakona o slobodi veroispovjesti", naveo je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve