Vesti
02.03.2022. 18:37
Beta

Aleksandar Vučić

"Kriza u Ukrajini na dramatičan način pogađa Srbiju"

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kriza izazvana invazijom Rusije na Ukrajinu na dramatičan način pogađa Srbiju.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u zgradi Predsedništva, Vučić je rekao da je od petka do danas "svet postao drugačiji" i da "više ništa nije isto".
 

"Sve što smo živeli do juče, mislili i znali, odjednom više ne liči na ono što poznajemo danas", ocenio je Vučić.
 

Vučić je kazao da danas postoji "manje nego ikada" razumevanja za poziciju Srbije "bilo gde u svetu".

"To nije pitanje naše principijelnosti i ispravnosti našeg stava, to je pitanje gotovo neverovatnih okolnosti koje su nas dovele u veoma tešku situaciju", dodao je on.

Vučić je naveo da u poslednja dva dana razgovarao sa predstavnicima svih "važnijih država", između ostalih i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predstavnicima SAD, Nemačke i Francuske.

"Srbija je suočena sa ogromnim pritiskom u kojem nije pitanje možete li kao pojedinac da izdržite ili ne. Ako ste suočeni sa činjenicom da malo ko želi da čuje vašu argumentaciju, što se dešavalo devedsetih, onda možete da vidite koliko nam je teško", naglasio je on.
 

Vučić je rekao da je večerašnje njegovo obraćanje "nikada teže" i "u najlošijem raspoloženju" u poslednjih deset godina i najavio da će predstaviti probleme sa kojima se država suočava i mere koje će povodom toga preduzeti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić o tome kako se Nemačka promenila, Ukrajini, mafiji...
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije

19.02.2022. 22:35

Vučić o tome kako se Nemačka promenila, Ukrajini, mafiji...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se Nemačka promenila, ukazujući da je izjava kancelara Olafa Šolca o razlici između Ukrajine i Srbije bila površna i iznenađujuća, te da bi zapad želeo da zaboravi slučaj agresije na našu zemlju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve