Vesti
21.12.2020. 13:34
Tanjug

KRIZNI ŠTAB PREDLOŽIO: Tržni centri, usluge i ugostitelji da rade do 20 časova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Krizni štab predložio je da se radno vreme tržnih centara, uslužnih delatnosti, kafića i restorana produži do 20 sati, uz poštovanje svih epidemioloških mera, saopštio je član Štaba i epidemiolog Branislav Tiodorović.

"Vlada će danas usvojiti da se rad tržnih centara produži do 20 sati. Važno je da kovid redari sprovode kontrolu", rekao je Tiodorović i dodao da će i sve uslužne delatnost (frizeri, kozmetičari...) radnim danom raditi do 20 časova, jer je, kako je rekao, to potreba stanovništva.

On je istakao da mere stupaju na snagu odmah, ali su oročene do petka, a da će ovih pet dana poslužiti da se analizira i proceni epidemiološka situacija, od čega će zavisiti da li će mere biti produžene, promenjene ili dopunjene.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC / an

U kafićima i restoranima neće biti muzike, rekao je Tiodorović.

"Smatra se da su uz muziku ljudi opušteniji i da tako dolazi do prenošenja virusa", naveo je Tiodorović.

On je dodao i da je došlo do smanjenja broja prvih pregleda u kovid ambulantama, kao i blagog pada obolelih od kovida-19, te do blagog smanjenja broja pacijenata u kovid bolnicama.

"Bilo bi dobro da je došlo do većeg smanjenja broja pacijenata u kovid bolnicama, ali to očekujemo narednih dana. U Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu i dalje je najveći pritisak na kovid bolnice", rekao je Tiodorović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve