Vesti
05.03.2024. 09:45
Beta

Komesarijat

Koliko je migranata prošlo kroz Srbiju od početka godine

migranti
Izvor: Shutterstock

U ovom trenutku u prihvatnim i azilnim centrima u Srbiji smešteno je 1.059 osoba, a od početka godine kroz Srbiju je prošlo 4.536 migranata, izjavila je komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Kako je saopšteno iz Komesarijata za izbeglice i migracije, Stanisavljević je prilikom sastanka sa ambasadorkom Belgije Kati Bugenhot, rekla da je taj broj, u odnosu na isti period prošle godine, kada je evidentirano 7.957 migranata, manji za skoro 43 odsto.

Stanisavljević je tom prilikom istakla da će Кomesarijat, u saradnji sa svim državnim organima i ubuduće preduzimati sve neophodne mere u cilju obezbeđivanja adekvatne podrške i humanog pristupa ka migrantima na teritoriji Srbije.

Bugenhout je poručila da će se nastaviti saradnja u borbi protiv iregularnih migracija, te da je Srbija važan partner u toj oblasti.

Sastanku je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i ambasadori Nemačke Anke Кonrad, Italije Luka Gori, Кipra Andreas Fotiju, Bugarske Petko Dojkov, Slovačke Mihal Pavuk i Austrije Кristijan Ebner, kao i zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Beogradu Plamena Halačeva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NAJSMRTONOSNIJA godina za migrante...brojke JEZIVE
Migranti

U potrazi za spasom

09.01.2024. 22:05

NAJSMRTONOSNIJA godina za migrante...brojke JEZIVE

Više od 6.600 migranata poginulo je tokom prošle godine pokušavajući da čamcem stigne do Španije, saopštila je španska neprofitna organizacija Caminando Fronteras.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve