Vesti
31.01.2020. 19:00
Vojislav Tufegdžić

KRVAVI DOSIJE: Ko je bio u štampi, a ko u akciji?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslednji govornik prvog dana sednice Predsedništva CK Saveza komunista Srbije, posle više od 13 sati trajanja diskusija, bio je Vladimir Štambuk. Osvrnuvši se na neophodnost jedinstva komunista, dotakao se i pisanja medija u kojima svoja mišljenja iznose ljudi koji se sami proglašavaju za demokrate i borce za slobodu. Zatim je naveo međunarodne okolnosti:

"Pre par dana je Savezna Republika Nemačka uspostavila diplomatske odnose sa Albanijom. Ne samo ona, nego i Kanada i tako dalje. Mi nismo počeli nikom da objašnjavamo šta to znači, kakve su opasnosti. Niko danas još nije rekao da ukoliko se sredi situacija na Bliskom istoku, strateški prva zemlja, prvi centar sledećih sukoba koji će se podsticati svim snagama, a danas se podstiče tim vezama koje su uspostavljene, verovatno je Jugoslavija. I najverovatnije pokušaj udara na Kosovo.

Prema tome, nije samo situacija koju imamo na Kosovu, nego i ono što drugi pokušavaju da izazovu ne samo na Kosovu, nego i u celoj Jugoslaviji. Očigledno je da se retoričkim sredstvima borba protiv albanskog nacionalizma i separatizma neće dobiti dok se odlučno ne napadnu njihovi birokratski zakloni i uporišta..."

Šta se dešavalo prvog dana Osme sednice koja je promenila tok istorije i ko je od beogradskih komunista optužio Ivana Stambolića i Dragišu Pavlovića, čitajte u novom broju Ekspresa koji je na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve