Vesti
24.01.2020. 09:00
Vojislav Tufegdžić

KRVAVI DOSIJE: Obračun hladnih i vrućih glava

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Posle uvodnog referata Zorana Sokolovića i izlaganja rukovodilaca Centralnog komiteta Saveza komunista Srbije na Tridesetoj sednici Predsedništva CK SKS, koji su uglavnom kritikovali reči Dragiše Pavlovića, reč je dobio Ratomir Vico, generalni direktor Radio-televizije Beograd. Svi govornici su se bavili temom izveštavanja javnih glasila: "Politike", "Politike ekspres", NIN-a, "Intervjua", "Borbe", "Mladosti", "Studenta", zatim Memorandumom Srpske akademije nauka i umetnosti, humoreskom "Vojko i Savle"...

Objašnjavajući poziciju u kojoj se nalazi kao čelnik RTV Beograd, Vico je u podužem izlaganju, između ostalog, rekao:  "U ovom trenutku ja vidim čir koji treba istisnuti i očistiti. Svedoci smo, a i učesnici, velikog javnog sukoba u rukovodstvu. Ona uža politička javnost, a i političko-kafanska, kabinetska i čaršijska, govori o sukobu Stambolić-Milošević... Život uvek nameće nova pitanja i moguće je da i najbolje komponovane političke timove počne da deli po pristupu, razlikama u viđenju rešenja i slično. Otuda politička razlikovanja, pa i sukobljavanja ne treba da nas plaše".

Šta se sve događalo na poverljivom sastanku uoči famozne Osme sednice i šta su Milošević i Stambolić rekli jedan drugom, čitajte u novom broju Ekspresa koji je na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve