Vesti
19.08.2022. 10:16
Beta

Ričard Grenel

"Kurti odbacio svaku ideju koje su predložile EU i SAD"

Ričard Grenel 19.8.2022.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je u petak da je kosovski premijer Aljbin Kurti u Briselu "odbacio svaku ideju koju su iznele EU i SAD".

Grenel je na svom Tviter nalogu napisao da je Kurti "odbacio svaku ideju koju su do sada izneli EU i SAD" i da je "EU zaista frustrirana".

"Predstavnici EU zatražili su od Kurtija i Vučića da ostanu duže kako bi nastavili da pokušaje rešavanja problema", napisao je Grenel.

Vlada Kosova je saopštila da je Kurti juče, tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, predstavio nekoliko poglavlja "sa relevantnim elementima koje okvir sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma treba da sadrži".

Vučić je izjavio da je dan pregovora bio težak za sve građane i celu zemlju i da se nada kompromisnom rešenju u dijalogu sa Prištinom.

"Ne mogu da kažem da je (dan) uspešno završen, ali se uzdržavam od drugih komentara, jer se nadam da je moguće da nekim čudom da postignemo kompromisno rešenje u danima koji su pred nama", rekao je Vučić u poruci na društvenoj mreži Instagram.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bliski susret treće vrste
Aljbin Kurti

Pregovori u Briselu

10.08.2021. 20:10

Bliski susret treće vrste

Lokalni izbori na Kosovu u oktobru ove godine dodatno su usporili pregovarački proces u Briselu koji Aljbin Kurti koristi kao podijum u svojoj izbornoj kampanji.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve