Vesti
26.01.2023. 12:43
Beta

Kosovo i Metohija

Kurti ponovo u prvi plan ističe međusobno priznanje

1
Izvor: ddp POOL / ANDREAS GORA / POOL

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da francusko-nemački plan o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije u centru treba da ima međusobno priznanje.

"Sporazum treba da ima uzajamno priznanje u centru, jer samo tako možemo u potpunosti da normalizujemo odnose Kosova i Srbije", rekao je Kurti novinarima nakon otvaranja Međunarodne konferencije o sajber bezbednosti u Prištini.

Kurti je rekao da je, kada je u septembru stigao nacrt sporazuma, izjavio kako je on dobra osnova za dalje razgovore i da predstavlja okvir i platformu koja omogućava da se ide dalje, ali da su potrebni i razgovori da bi se došlo do sporazuma.

"Postoje 33 briselska sporazuma iz prošle decenije i ne postoji nijedan sporazum koji ima prioritet nad drugim", rekao je Kurti.
 

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je da se sa Kurtijem i zamenikom premijera Besnikom Bisljimijem tokom radne večere u sredu uveče saglasio da svi ranije postigniti sporazumi u dijalogu moraju biti u potpunosti sprovedeni.

"Vratio sam se na Kosovo da nastavim iskrene, otvorene i intenzivne razgovore sa premijerom Kurtijem i potpredsednikom vlade Bisljimijem o narednim koracima i napretku u normalizaciji odnosa sa Srbijom", objavio je Lajčak na Twitteru..

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve