Vesti
17.10.2023. 11:26
R. E.

Zakazani razgovori

Lajčak i Eskobar stižu u Beograd i Prištinu

1
Izvor: EPA / NEMANJA JOVANOVIC

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, zajedno sa izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom doputovaće u posete Beogradu i Prištini i sastati se sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, saopštio je portparol EU Peter Stano.

On je najavio da će se sastanci održati 21. oktobra.

U delegaciji koja će posetiti Beograd biće i Emanuel Bon, savetnik predsednika Francuske, Jens Pletner, savetnik nemačkog kancelara i Frančesko Talo, savetnik italijanske premijerke.

Navodi se da je svrha posete da se napravi konkretan napredak u implementaciji Sporazuma o putu ka normalizaciji i deeskalaciji nakon najnovijih dešavanja.

EU, države članice i SAD ostaju snažna podrška normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, kao i evropske budućnosti celog regiona, stoji u izjavi Petera Stana.

"Imamo jasna očekivanja da će obe strane nastaviti proces normalizacije i ispuniti svoje obaveze bez odlaganja i uslovljavanja", naveo je Stano.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preko 130 vojnika KFOR stiglo na Kosovo
kfor, kosovo

NATO potvrdio

14.10.2023. 14:25

Preko 130 vojnika KFOR stiglo na Kosovo

NATO je u subotu saopštio da je više od 130 dodatnih vojnika iz Rumunije stiglo u petak na Kosovo radi daljeg jačanja mirovne misije KFOR, pored prvobitno dvesta britanskih vojnika raspoređeno ovog meseca.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve