Vesti
10.09.2020. 12:39
Tanjug

Specijalni predstavnik EU

LAJČAK: Kranje vreme da se dijalog Beograda i Prištine uspešno finalizuje

w_55248505.jpg

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak je povodom desedogodišnjice usvajanja Rezolucije Generalne skupštine UN o dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak je povodom desedogodišnjice usvajanja Rezolucije Generalne skupštine UN o dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU poručio da je vreme da se razgovori "uspešno privedu kraju" .

"Danas je deset godina od kada je Generalna skupština UN pozdravila spremnost EU da posreduje u procesu dijalog Beograda i Prištine. Krajnje je vreme je da ga dovedemo do uspešnog kraja", napisao je u sredu Lajčak na Tviteru.

[caption id="attachment_279141" align="alignnone" width="675"]  EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI[/caption]

Povezane vesti - Miroslav Lajčak evropski čovek za sve

Generalna skupština UN usvojila je 9. septembra 2010. godine kompromisnu Rezoluciju kojom pozdravlja spremnost EU da preuzme vođstvo u naporima za posredovanje između Srbije i kosovskog rukovodstva etničkih Albanaca.

U Briselu je u ponedeljak, u okviru dijaloga pod okriljem EU, održana nova runda pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vucica i premijera privremenih pristinskih institucija Avdulaha Hotija.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve