Vesti
01.04.2019. 17:35
Natalija Ginić

Laušević u ulozi najmoćnijeg šefa DB (Video)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

BIA radi svoj posao. Samo niko ne zna šta. Na kraju krajeva i ne treba da zna, jer bi u tom slučaju "tajna služba" bio čist oksimoron. Zato nova serija "Državni službenik" služi promociji i tendencioznom prekomponovanju naše svesti, one koju su decenijama kreirali izrazi poput "OZNA sve dozna" i "UDBA kao strahopolicija".
A kako drugačije približiti rad i život srpskih tajnih agenata nego kroz krimi akciju, intrigantnu priču, uz odličnu glumačku ekipu, scenario Dimitrija Vojnova, produkciju Predraga Gage Antonijevića i režiju Ivana Živkovića i Miroslava Lekića. I kako napraviti temu, a ne provući glavne likove naše realnosti. Kontroverzne, tajnovite...
Tako inspektor Marjanović kojeg glumi doajen srpskog glumišta Tihomir Tika Stanić, neodoljivo podseća na bivšega načelnika UKP Rodoljuba Roćka Milovića, na šta posebno ukazuje prepoznatljivo obraćanje "munjo".

 

https://www.youtube.com/watch?v=yOKzu2_CjCE

Istovremeno, mnogi su u liku Ilije kojeg glumi Žarko Laušević, prepoznali najmoćnijeg šefa Državne bezbednosti Jovicu Stanišića, čoveka iz senke, jednu od najuticajnijih ličnosti u Srbiji devedesetih godina. Stanišić je vodio srpsku tajnu službu između 1991. i 1998. godine. Njegovo prvo kodno ime kada je počeo da radi u Službi državne bezbednosti 1975. godine bilo je "Korčagin", a potom je zbog predanosti poslu dobio i nadimak "Tuhač", prema najmlađem maršalu Sovjetskog Saveza Mihailu Nikolajeviču Tuhačevskom.

Podsetimo, Stanišić je u ponovljenom procesu pred Haškim sudom prošle godine pušten na privremenu slobodu zbog bolesti. Sudi mu se za zločine nad nesrpskim stanovništvom u Hrvatskoj i BiH.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve