Vesti
02.05.2019. 19:41
Beta

LDP poziva na zabranu kongresa radikala u Hrtkovcima u subotu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Član Predsedništva Liberalno demokratske partije Đorđe Žujović zatražio je od nadležnih institucija da zabrane planirani kongres Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima u subotu, 4. maja. Žujović je apelovao na institucije "da rade svoj posao i da zabrane osuđenom ratnom zločincu da se vrati na mesto svojih zločina".

"Vojislav Šešelj, osuđeni ratni zločinac, planira da u subotu, 4. maja, održi svoj kongres u Hrtkovcima, uz prisustvo 600 delegata, čime se opet vraća namernim provokacijama i političkom orgijanju bez presedana", navodi se u pisanoj izjavi.

Podsećajući da je prošle godine skup radikala u Hrtkovcima bio zabranjen, dok vlast sada ćuti, Žujović je naveo da ove godine izostaje i osuda civilnog društva, izuzimajući nekoliko poslanika koji su kako on navodi konstantno na meti Šešeljevog primitivizma.

"Ako se dozvoli osuđenom ratnom zločincu da se pojavi u Hrtkovcima, i ako svi budu to glasno prećutali, to će biti dokaz da je Šešelj zaštićeniji od bilo kog građanina ove zemlje i da putem ucena, pritiska, primitivizma i informacija, koje očigledno poseduje, vlada ovom zemljom putem kanala posebne zaštićenosti koje mu je ovaj režim omogućio", rekao je Žujović.

On je pozvao tužilaštvo da uradi nešto povodom pretnji smrću koje dobija od porodice Šešelj posle prošlogodišnjeg skupa u Jarku kod Hrtkovaca, gde su njegovi prijatelji i on fizički napadnuti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve