Vesti
02.09.2023. 16:30
R.E.

Nelegalni objekti

Uputstvo za prijavu za priključke za vodu, struju, grejanje

kanalizacija, šaht
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo jena svom sajtu Uputstvo za građane za priključenje nelegalno izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu.

"U uputstvu se, korak po korak, objašnjavaju procedura prijave, precizni rokovi, potrebni dokumenti, kao i obaveze Ministarstva i lokalnih samouprava, kako bismo građanima maksimalno olakšali proces i omogućili im da se priključe na struju, vodu, gas ili grejanje", rekao je Vesić, a prenosi Tanjug. 

On je, takođe, pozvao i sve građane koji žive u nelegalnim objektima da preuzmu Uputstvo sa sajta Ministarstva, informišu se, pripreme dokumentaciju i prijave se za priključenje na struju, vodu, gas, grejanje ili kanalizaciju.

Prijava za priključak počinje za dve nedelje, 15. septembra, i trajaće 30 dana, do 15. oktobra. Produženja roka neće biti, kako je objasnio ministar, uz objašnjenje da je da tih 30 dana predviđeno isključivo za podnošenje zahteva i da to ne znači da će građani u tom periodu dobiti priključak, jer dinamika priključivanja zavisi od kapaciteta samih preduzeća, tehničkih karakteristika objekta.

Vesić je ponovio da ova mogućnost važi samo za građane, ali ne i za investirore, niti za poslovne objekte.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve