Vesti
19.07.2023. 11:35
R. E.

Saopštenje

Legija prekinuo štrajk glađu u Zabeli

1
Izvor: Shutterstock

Milorad Ulemek Legija, osuđen na 40 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. godine, ponovo uzima zatvorsku hranu.

Ulemek, Miloš Simović, nekadašnji pripadnik "zemunskog klana", i zatvorenik Dalibor Ristić štrajkovali su glađu, ali su počeli jutros ponovo da uzimaju hranu koja se sprema u zatvoru, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako se navodi, oni su o toj svojoj odluci u utorak uveče obavestili upravu Kazneno-popravnog zavoda Požarevac, preneo je Tanjug.

Iz Uprave su demantovali navode pojedinih medija da još neka osuđena lica odbijaju hranu, kao i da osuđenicima nije dozvoljeno napredovanje u tretmanu.

Kako su istakli, svim licima u Posebnom odeljenju, kada su uslovi ispunjeni, dodeljena su proširena prava i pogodnosti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako je ubistvo Zorana Đinđića moglo biti sprečeno
Zoran Đinđić 8.3.2023.

Zločinci su bili brži...

08.03.2023. 11:15

Kako je ubistvo Zorana Đinđića moglo biti sprečeno

Krajem 2002. godine premijer Zoran Đinđić uveliko je najavljivao oštru borbu protiv organizovanog kriminala. U nedeljama pre zločina intenzivno se o načinu kako je to najbolje da učini konsultovao s ljudima u koje je imao poverenje, te obilazio stručne policijske službe. O ugroženoj ličnoj bezbednosti oni koji su za to bili zaduženi nisu ga upozorili na neophodan način.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve