Vesti
18.03.2020. 16:49
Tanjug

"LEKARI RADE SJAJAN POSAO" Tači: Vanredno stanje na 30 dana, a možda i kraće

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, koji je ranije danas potpisao uredbu o uvođenju vanrednog stanja, kaže da očekuje da će to trajati 30 dana, sa mogućnošću produženja ili skraćenja.

Tači je na konferenciji za novinare, nakon potpisivanja uredbe koju parlament treba da odobri dvotrećinskom većinom, a čemu se protivi vlada premijera Aljbina Kurtija, izjavio je da bi vanredno stanje moglo biti prekinuto i pre isteka 30 dana, u zavisnosti od situacije.

Tači je rekao da trenutnom situacijom objektivno najbolje mogu da upravljaju sami građani, poštovanjem mera i disciplinom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"Lekari rade sjajan posao, sjajan i uzorno za region i šire. Uobičajeno je otkriće da najbolje upravljanje situacijom mogu postići građani, porodice, društvo disciplinom koju pokazuju, i tako ublažiti teška vremena kroz koja prolazimo", rekao je Tači, preneo je prištinski portal Ljajmi.

Prema Tačijevim rečima Priština je svesna da se nalazi u epicentru koronavirusa, i da su im potrebna i iskustva drugih zemalja.

Rekao je i da njegova kancelarija radi na finalizaciji uredbe o uvođenju vanrednog stanja koja će biti dostavljena parlamentu.

Inače, na kosovskoj teritoriji do jutros je registrovano 19 slučajeva zaraze korona virusom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve