Vesti
15.10.2019. 11:10
Tanjug

"LISTIĆI SU PREDSTAVA" Čović: Kurti priča ono što međunarodni faktori žele da čuju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Bivši šef Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojša Čović ocenio je da Albanci na Kosovu žele konflikt, ali tako da srpska zajednica bude proglašena za krivca. Čović je, gostujući na RTS-u, povodom navoda Prištine o zatrovanim kovertama sa glasačkim listićima iz centralne Srbije, rekao da je sve što Albanci rade već viđeno i da su oni "specijalci za takve događaje i pravljenje skandala".

Kako je ocenio, to je pokušaj kompromitacije Srpske liste i pokušaj da se ona eliminiše.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Tanjug/S. Radovanović

"To po njihovom ustavu neće moći da urade, ali očigledno je da će to otežati poziciju Srpske liste. Juče je Kurti napravio dogovor sa Petrovićem i Rašićem za dva ministarstva, za povratak i manjinske zajednice. Čini mi se da i o trećem ministarstvu razmišlja. Ti ljudi nemaju veze sa Srpskom listom i nisu direktni predstavnici srpske zajednice", rekao je Čović i dodao da nije moguće eleminisati Srpsku listu iz parlamenta, jer je zakonom predviđeno da srpska zajednica ima deset predstavnika.

Ocenio je da je događaj sa listićima predstava za međunarodnu zajednicu.

"Oni su vešti u tome da u saradnji sa određenim međunarodnim faktorima prave takav ambijent i diskredituju Srbe. Politika albanskih funkcionera je zasnovana na mržnji prema Srbima i ne vodi rešenju", rekao je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Visar Kryeziu

Čović dodaje da će Aljbin Kurti kao premijer nastaviti da se aktivno i agresivno bori protiv Srbije.

"Ne očekujem da će nam biti mnogo bolje, pred nama je kompleksan period, ali valja praviti strategiju za takvu situaciju", rekao je Čović.

On je ocenio da Kurti zna način na koji treba da se obrati međunarodnoj zajednici.

"Na Kosovu ništa nije logično i realno, mnogo je toga nadrealnog i nerealnog što je dovelo do ovakve situacije. Kurti je obrazovan i zna da priča ono što vole da čuju međunarodni faktori", rekao je Čović i ocenio da je međunarodna zajednica oduševljena time što je on najavio da će se boriti protiv organizovanog kriminala i ratnih zločinaca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve