Vesti
08.03.2016. 11:18
ekspres

Ljajić: Novi pritisak Haga na Srbiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Objavljivanjem poverljivog pisma Vlade Srbije u postupku koji se vodi protiv lidera SRS i njegovih saradnika, Haški tribunal je brutalno prekršio pravila u funkciji pojavačnog pritiska na Beograd, izjavio je Rasim Ljajić

Predsednik Nacionalnog saveta sa saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je Danasu da je taj sud, objavljivanjem poverljivog pisma Vlade Srbije u postupku koji se vodi protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i troje njegovih saradnika, brutalno prekršio dosadašnja pravila i standarde.

To je brutalno kršenje dosadašnjih pravila i standarda postupaka pred Tribunalom i prvi put se dešava. Kada je Hag tražio izručenje visokorangiranih optuženih od Srbije, nije bila objavljivana poverljiva prepiska sa sudom, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, odluka Haškog tribunala da objavi poverljivu prepisku sa Vladom Srbije u slučaju Šešelja i Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića je "u funkciji pojačanog pritiska na Srbiju".

Hag onda očekuje da će reagovati Evropska unija i Savet bezbednosti UN. Oni, zapravo, prave situaciju u kojoj hoće da pokažu da Srbija ne izvršava svoje međunarodne obaveze i pokušavaju da animiraju Evropsku komisiju i SB UN da bi reagovali i uslovili Srbiju, zaključio je Ljajić.

Srbija bi danas trebalo da pošalje izveštaj Tribunalu o tome šta je preduzela na hapšenju i izručenju Vojislava Šešelja i troje radikala tom međunarodnom sudu.

(Večernje novosti)

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
16°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve