Ljajić: Srbija postaje ozbiljna turistička destinacija

Ljajić: Srbija postaje ozbiljna turistička destinacija


Srbija sve više postaje ozbiljna turistička destinacija, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ističući da je plan vlade da privlači strane turiste, ali i da nastavi sa subvencionisanjem domaćih. Lajić je rekao Tanjugu da do kraja marta već imamo blizu 9.000 vaučera za domaće turiste, što je, kako je primetio, veliki rezultat.
“Očekujemo da do kraja godine izdamo svih 46.000 vaučera. To znači, ako primenimo analogiju iz prošle godine, kada je bilo osam noćenja u poseku za svakog korisnika vaučera, da ćemo na taj način imati preko 350.000 noćenja. To je ogroman rezultat za rast domaćeg turističkog prometa“, uveren je ministar.
RASIM LJAJIĆLjajić je naglasio da je, preko vaučera za domaće turiste, postignuto i to da i van sezone ima dosta korisnika domaćih turističkih destinacija za boravak od pet ili više dana, a 68 odsto korisnika vaučera su penzioneri.
On je najavio da će i ove godine ministarstvo pomoći izgradnju turističke inrfastrukture.
“Dajemo podsticaje za domaće agencije koje organizovano dovode strane turiste – 10 evra po svakom turisti za maksimalno pet noćenja, za šest ili više noćenja, 15 evra. Nastojimo da privučemo daleko veći broj turista iz inostranstva nego što je to bio slučaj ranije. Radimo i više na promociji srpskih turističkih destinacija”, objasnio je ministar.
TURIZAM 2Ljajić je istakao da Srbija ima puno toga da ponudi i da očekuje veći broj turista iz Rusije, s obzirom da su predstavnici 10 velikih ruskih tur operatera bili gosti na prošlom Sajmu turizma u Beogradu.  Ministar je ujedno i najavio da će naredne godine Rusija, po prvi put, učestvovati organizovano na Sajmu turizma. Ljajić se osvrnuo i na promotivni film “Dunav 588 utisaka”, koji je Turistička organizacija Srbije prikazala na Sajmu u Berlinu, a koji je osvojio drugu nagradu u konkurenciji više od 1.500 filmova iz 42 zemlje za najbolji turistički film. “To, na žalost, nije naišlo na medijski ođek u zemlji, ali je veliki uspeh”, konstatovao je Ljajić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar