Ljimaj: Mi smo spremni na dijalog, čeka se Srbija

Ljimaj: Mi smo spremni na dijalog, čeka se Srbija


Kopredsedavajući kosovskog pregovaračkog tima Fatmir Ljimaj izjavio je da je Kosovo svakog trenutka spremno za nastavak dijaloga sa Beogradom, ali da nastavak zavisi isključivo od srpske strane.

“Trenutno mislimo da smo poslali poruku međunarodnoj zajednici da smo spremni. Oni moraju da rade sa Srbijom da Srbija bude spremna da sedne za sto. Kad god je Srbija spremna i mi smo spremni. To ne zavisi samo od nas, već i od druge strane”, rekao je Ljimaj za prištinsku agenciju Kosovapres.

On je rekao da je obaveza ekipe Kosova da pitanje nestalih tokom rata bude glavna tema u razgovorima i obećao da neće biti konačnog dogovora bez otkrivanja sudbine nestalih i istrage slučajeva seksualnog nasilja tokom rata na Kosovu.

“Takva nacionalna tema kao što su razgovori sa Srbijom, u prošlosti je vođena bez odgovornosti, bez platforme, bez ideja, bez transparentnosti, a rezultati se znaju. Taksa kao prepreka Srbiji za nastavak dijaloga biće ukinuta kada prestanu razlozi zbog kojih je uvedena. Stoga je jedini način da se reše problemi između naših dveju zemalja ozbiljan dijalog koji će dovesti do srpskog priznavanja Kosova, a time će praktično sve biti rešeno”, kazao je Ljimaj.

Pročitajte još:

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar