Vesti
20.07.2020. 15:30
Tanjug

LONČAR: Arena dobija sistem za kiseonik u naredna dva dana

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Uvođenje sistema za snabdevanje kiseonikom u privremenu bolnicu Beogradska arena trebalo bi da bude završeno u naredna dva dana, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da je u toj kovid bolnici situacija pod kontrolom i da pacijenti primaju svu neophodnu terapiju.

Lončar je podsetio da je Arena prvobitno bila namenjena za prijem kovid pacijenata sa srednjom i lakšom slikom koji ne zahtevaju kiseonik, ali da je zbog porasta broja novobolelih odlučeno da se sprovede sistem kiseonika.

''To radimo ne samo zbog ovog pika epidemije, već u da budemo spremni za novembar kada se mogu sudariti grip i korona virus i za svaku novu situaciju'', rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Naglasio je da je situacija u Areni pod kontrolom da pacijenti dobijaju svu neophodnu terapiju, a ukoliko se obolelima pogorša stanje, upućuju se u neku od kovid bolnica.

''Dok se ne razvede sistem, obezbeđene su boce sa kiseonikom za slučaj da se pacijentima klinička slika naglo pogorša'''', naveo je Lončar.

U privremenoj kovid bolnici Beogradska arena trenutno se nalazi 225 pacijenata.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve