Vesti
13.11.2020. 14:59
Tanjug

Ministar zdravlja Zlatibor

LONČAR: Obezbeđeno još 500 kovid mesta u Beogradu

tan2020-11-9_13553682_6.jpg

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je obezbeđeno još 500 mesta za kovid pacijente u Beogradu za vikend -

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je obezbeđeno još 500 mesta za kovid pacijente u Beogradu za vikend - u kovid sistem ulazi Institut za medicinu rada, a večeras ulazi i Institut za reumatologiju, uz mesta koja se oslobađaju u bolnicama koje su već u kovid sistemu.

"Sve je više kovid bolnica u funkciji. Napravili smo 500 mesta za vikend u Beogradu, jer tu imamo najveći problem. U rezervi su nam Selters banja i Banja Koviljača, koje će ući sa svojim kapacitetima u sistem, u roku od dan dva", rekao je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

Povezane vesti - LONČAR: Izmene zakona još jedna mera za borbu protiv Covid-19

Ministar je istakao da se nada da građani mogu da primete koliko napora se ulaže da bi se svakom pacijentu pružila neophodna pomoć.

"Nadam se da će razumeti i pokušati da pomognu, tako što će se privremeno odreći nekih svojih navika, koje su sada problematičene i služe za širenje virusa", rekao je Lončar.

[caption id="attachment_291005" align="alignnone" width="687"]FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / an FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / an[/caption]

On je istakao da je zabeležen rekordan broj pregleda i prijema.

Lončar je rekao da Klinički centar traži rešenje koja će još klinika da se pretvori u kovid i dodao da dermatovenerologija ne može da uđe u kovid, kao i da se za pacijente koji idu na dijalizu moraju da se obezbede kapaciteti.

"Sistem je prebukiran, našli smo dodatnih 500 mesta. Otvaramo medicinu rada i reumatologiju, uz slobodna mesta gde imamo otpuste u bolnicama, "Dr Dragiša Mišović", Bežanijska kosa, Zvezdara, Zemun, Infektivna klinika, gde tražimo dodatne kapacitete za prijem pacijenata", rekao je Lončar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve