Mahmutović: Situacija u Novom Pazaru alarmanta, evakuisano 100 ljudi!

Mahmutović: Situacija u Novom Pazaru alarmanta, evakuisano 100 ljudi!

Foto: Tanjug


 

NOVI PAZAR, 7. marta – Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da je situacija u Novom Pazaru alarmantna i da je u jednom delu grada evakuisano 100 stanovnika zbog poplava, a da u pojedinim delovima grada nema struje.

U izjavi Tanjugu on je rekao da se očekuje pomoć vojske Srbije ali i drugih institucija.

Prema njegovim rečima Novi Pazar ima problema sa bujičnim poplavama, što se i sada potvrdilo.

“Zaista je teška situacija, svi su na terenu, od jutros su sva javna preduzeća sa kompletnom mehanizacijom kao i privatna preduzeća sa mehanizacijom na terenu. Očekujem pomoć Vojske Srbije sa ljudstvom i teškom mehanizacijom. Veliki deo grada nema ni struje” rekao je on.

Mahmutović je kazao da se ruše divlji mostovi koji su postavljani uz reke, a koji prave veliki problem .

“Više od sto ljudi je u ovom trenutku evakuisano i oni se nalaze u Skupštinskoj sali a ako bude trebalo spremili smo i spotsko sajamsku ustanovu Pendik da otvorimo za smeštaj”.

Gradonačelnik je rekao da danas druge smene u školama neće biti a da deca koja su trenutno u školama treba da budu zadržana a da sa njima ostanu i nastavnici.

Inače u Novom Pazaru Jošanica je odnela dva mosta – jedan u blizini fabrike Ukras i drugi koji se tek izgrađuje kod robne pijace u tom gradu, a koji finansira Vlada Srbije.

(Tanjug)

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar