MAJA GOJKOVIĆ: Ubeđena sam da ćemo naredne nedelje usvojiti Tijanin zakon

MAJA GOJKOVIĆ: Ubeđena sam da ćemo naredne nedelje usvojiti Tijanin zakon


Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković pozvala je danas sve poslanike Skupštine da učestvuju u raspravi o Tijaninom zakonu i da prilikom glasanja zaborave na političke razlike.

“Pozivam sve parlamentarne partije da učestvuju na ovoj važnoj sednici na kojoj se raspravlja o najvažnijim pitanjima za građane i da svojim diskusijama doprinesu kvalitetu zakona”, rekla je Gojković na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Gojković je podsetila da se tim predlozima prvi put uvodi doživotna kazna za krivična dela koja obuhvataju obljubu nad decom, maloletnim licima, trudnicama, i koja za posledicu imaju smrt.

“Doživotna kazna zatvora zamenjuje onu od 40 godina koja je dosada bila najteža, danas ćemo raspravljati o sadržini i amandmanima. Ubeđena sam da ćemo naredne nedelje usvojiti Tijanin zakon”, rekla je Gojković.

Gojković je rekla i da je na današnjem dnevnom redu skupštine i ratifikacija međunarodnih sporazuma o važnim zajmovima, što će omogućiti da se završe radovi na pruzi Beograd – Budimpšeta, kao i pokretanje projekta izgradnje autoputa E763 deonica Preljina – Požega.

Skupština Srbije danas je počela novu sednicu na kojoj treba da razmatra predloge izmena i dopuna Krivičnog zakonika i Zakonika o krivičnom postupku koje predvidjaju uvodjenje kazne doživotnog zatvora za najteža postojeća krivična dela ali i pripremanje ubistva, kao novo krivično delo.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar