Vesti
14.05.2019. 13:45
R.E./Beta

MAJA GOJKOVIĆ: Ubeđena sam da ćemo naredne nedelje usvojiti Tijanin zakon

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković pozvala je danas sve poslanike Skupštine da učestvuju u raspravi o Tijaninom zakonu i da prilikom glasanja zaborave na političke razlike.

"Pozivam sve parlamentarne partije da učestvuju na ovoj važnoj sednici na kojoj se raspravlja o najvažnijim pitanjima za građane i da svojim diskusijama doprinesu kvalitetu zakona", rekla je Gojković na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Gojković je podsetila da se tim predlozima prvi put uvodi doživotna kazna za krivična dela koja obuhvataju obljubu nad decom, maloletnim licima, trudnicama, i koja za posledicu imaju smrt.

"Doživotna kazna zatvora zamenjuje onu od 40 godina koja je dosada bila najteža, danas ćemo raspravljati o sadržini i amandmanima. Ubeđena sam da ćemo naredne nedelje usvojiti Tijanin zakon", rekla je Gojković.

Gojković je rekla i da je na današnjem dnevnom redu skupštine i ratifikacija međunarodnih sporazuma o važnim zajmovima, što će omogućiti da se završe radovi na pruzi Beograd - Budimpšeta, kao i pokretanje projekta izgradnje autoputa E763 deonica Preljina - Požega.

Skupština Srbije danas je počela novu sednicu na kojoj treba da razmatra predloge izmena i dopuna Krivičnog zakonika i Zakonika o krivičnom postupku koje predvidjaju uvodjenje kazne doživotnog zatvora za najteža postojeća krivična dela ali i pripremanje ubistva, kao novo krivično delo.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve