Vesti
27.02.2024. 19:35
Beta

"Roditelji su ogorčeni"

Majka učenice iz škole Vladislav Ribnikar pisala direktoru

učionica, škola
Izvor: Shutterstock

Majka učenice beogradske osnovne škole "Vladislav Ribnikar", Gordana Gavrić uputila je pismo direktoru te škole, povodom obaveštenja da deca dođu na nastavu u "roze majcama" jer će biti organizovan dan borbe protiv nasilja.

Ona je u izjavi agenciji Beta zapitala, kome je posle svega što se dešavalo to palo na pamet, te podsetila i na nedavni incident s pronadjenim nožem u školi.

Dodala je da su roditelji dobili obaveštenje od razrednih strarešina da je sutra u školi dan borbe protv nasilja i da nastavnici i deca treba da budu obučeni u roze majce.

"Pismo je moja reakcija na to obaveštenje ...Roditelji su ogorčeni, kada je u petak bio taj nazovi inicident sa nožem (u školi), ...škola ima policijace koji dežuraju na ulazu i ima obezbedjenje a nož su pronašli učenici,... da li je to normalno", kazala je ona.
 

Zapitala je i šta radi obezbedjenje na ulazu u školu, te zašto deca, kada se proširili ta informacija, nisu puštena da dodju kućama.

"Prva sam to pitala a razredne mi je odgvorila da je to naredbe direktora da deca ne mogu da odu dok im ne dodju roditelji...pa deca viših razreda sama odlaze i dolaze u školu", kazala je ona.

Zapitala je i "da li je to normalno", te dodala da "za pet minuta ne može da se stvori u školi".

"Onda, nastavnicima je rečeno da je neki predmet u pitanju, da nije nož ...zašto se krila informacija kada se odmah znalo da je nož ...i deca su bila u panici i morala su da ostanu na nastavi", kazala je Gavrić.
 

Prema njenim rečima, od direktor je dobila obavaštenje o tome šta se dogodilo ali poslepodne.

"Njegovo je bilo da obezbedi bezbednost dece u školi...i posle svega toga nas neko poziva da nam deca budu obučena u roze majce...to je tako ponižavajuće", kazala je ona.

Kazala je i da su rodtelji ogorčeni što se posle 3. maja (2023. kada je učenik ubio 10 đaka i domara) u toj školi "ništa ne dešava".

"Što sutra direktor ne bi izašao, ako se bori protiv nasilja, i kazao da će deo škole da bude Memorijalni centar...i kome je palo na pamet da našu decu poziva da dođu u roze majcama...", kazala je ona.
 

MUP Srbije je 23. februara potvrdio da je kod jednog učenika te škole pronađen nož, ali je naveo  i da niko nije povređen, niti je taj učenik ikome pretio.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve