Vesti
23.05.2019. 20:41
Beta

MAKEDONSKI POSLANIK DAO OSTAVKU zbog naručivanja narkotika

international-2694633_1920.jpg

Poslanik vladajuće koalicije u parlamentu Severne Makedonije i predsednik Mandatsko-imunitetskog odbora Pavle Bogoevski podneo je ostavku, nakon što se u javnosti pojavio audio snimak koji navodno svedoči o tome kako naručuje neki narkotik.

Bogoevski je na sednici odbora rekao da će njegova ostavka "stupiti na snagu nakon plenarne sednice na kojoj treba da bude oduzet mandat Nikoli Gruevskom", poslaniku i bivšem premijeru koji je u novembru prošle godine pobegao u Mađarsku, gde je dobio azil.

Bogoevski, koji je u parlament izabran na listi SDSM kao jedan od lidera "Šarene revolucije" i nezavisni poslanik, rekao je da ostavku na mesto poslanika podnosi iz moralnih razloga. On je postao meta svakodnevnih napada dela javnosti kada je na ruskoj mreži "Vkontakte" objavljen tonski zapis tajno snimljenog razgovora uz koji stoji objašnjenje da navodno naručuje kokain, iako se na snimku ne spominje šta konkretno naručuje.

Bogoevski je potvrdio da je glas njegov, ali je istakao da nije naručivao kokain, već ulje od kanabisa i sam je prijavio polciji da je tajno sniman i da je nelegalno naručivao ulje od kanabisa.

"Glas javnosti je glasniji od svega drugog  i on me i doveo na ovu poziciju. Podnosim ostavku jer javnost smatra da sam se ogrešio i postupio neetički nabavljajući ulje od kanabisa", rekao je Bogoevski.

Opozicija taj snimak koristi kako bi diskreditivala Bogoevskog kao predsednika Odbora za mandatsko-imunitetska pitanja koji treba da razmatra predlog za oduzimanje mandata Gruevkom, koji je više od šest meseci neopravdano odsutan sa sednica.

U delu makedonske javnosti se spekuliše da iza objavljivanja snimka stoji Gruevski, koji je pobegao u Mađarsku da bi izbegao služenje dvogodišnje zatvorske kazne i suđenje u više slučajeva Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
07.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve