MALI: Posle više od decenije, broj nezaposlenih u Beogradu pao ispod 90.000

MALI: Posle više od decenije, broj nezaposlenih u Beogradu pao ispod 90.000


Broj nezaposlenih u Beogradu je na kraju septembra iznosio 89.392 i to su sjajni rezultati, jer je ovo najmanji broj nezaposlenih u glavnom gradu posle više od decenije, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali.

– Beograd je još jednom potvrdio da je pokretač razvoja cele privrede Srbije, jer posao u Beogradu više nije problem. U avgustu je taj broj iznosio 90.628 nezaposlenih, a u septembru je pao ispod 90.000. Krajem 2013. godine bilo je oko 110.000 nezaposlenih. Dakle sada je oko 20.000 nezaposlenih manje samo za tri godine – rekao je Mali, i dodao da je ovo sjajan trend i da je veliki optimista za budućnost.

On je istakao da se otvaraju nova radna mesta, nove fabrike i gradilišta i da dolaze novi investitori.
– Nikada se više u našem gradu nije radilo i smanjenje broja nezaposlenih upravo je potvrda da smo na dobrom putu, da radimo pravu stvar. Želim da pokrenem i novo zapošljavanje u gradskim komunalnim preduzećima gde nedostaje kadar – u „Elektranama” varioci, u GSP-u vozači. Pokrenut je taj investicioni ciklus, nikada manje nezaposlenih i to je sjajna slika našeg grada – rekao je gradonačelnik, govoreći o podacima NSZ – Filijale Beograd.

On je dodao da nezaposlenost više nije prvi problem grada, da se nastavlja sa otvaranjem novih radnih mesta, te da se sada radi i na drugim stvarima poput ulepšavanja grada, asfaltiranja ulica, sređivanja vodovoda i kanalizacije, da se porodiljama da još veća pomoć, kao i socijalnim kategorijama kojima je pomoć najpotrebnija.

– Time ćemo pokazati da smo grad velikog srca, a to je rezultat velikog rada u protekle tri i po godine – rekao je Siniša Mali.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar