MALI:U prvih šest meseci 1,9 milijardi evra stranih investicija

MALI:U prvih šest meseci 1,9 milijardi evra stranih investicija


Srbija je u prvih šest meseci imala 1,9 milijardi evra direktnih stranih investicija, što je za 31,1 odsto više nego u istom periodu prošle godine, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

“Srbija nezaustavljivo ide napred”, rekao je Mali gostujući na Pinku.

Povezane vesti – Potpisan ugovor za izgradnju autoputa od Novog Beograda do Surčina

Kaže da je juče dobio najnoviji podatak za vrednost direktnih stranih investicija u našu zemlju i da to potvrđuje da Srbije napredujemo velikim koracima.

“I Fajnenšl tajms je prošle nedelje potvrdio da smo rekoderi po broju broja direktnih stranih investicija. Taj trend se nastavlja i u ovoj godini. Verujemo da ćemo i ove godine biti šampioni u privlačenju stranih direktnih inveticija u regionu”, kazao je Mali.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Mučenik

    ГУБЉЕЊЕ У СВЕМИРУ?

    Глава боли грађане колико напредујемо, градимо, рушимо, а народ све горе и горе живи и питање да ли крпи крај с крајем. Плате у Србији. су међу најнижим у Европи и шире, што значи никоме, осим Николићу, Бајатовићу, Јоргобанка, проф. Петровићу и још некима који су климоглавски блиски СНС, не покривају ни основне потребе за бедни живот. Досадашње плате су биле нонсенс, а сада како ради ΛV, биће још горе. По његовом умственом нахођењу, повећава плате, мада када ће их приме, по свом накарадном аршину. Уместо да утиче да се уведе платни разрез према стручности, потребе и проблематици, он уводи плате по свом неумесном нахођењу. Плате професора треба да буду ниже од плата медицинских сестара, а лекари са платом од 60.000 рсд треба и њега да лече, а његове спремачице са платом од 100. 000 рсд баш се башкаре, без школе, културе и људкости, али зато њега имају..Просечна плата у Србији тренутно је 55.380 рсд (469,46 evra), просечна пензија 26.327 рсд (223 eвра), а минимална потрошачка корпа 37.000 рсд. Где је његов разум да све решава парцијално и бахато. Бојим се да ће изгубити гласачку машину. Можда му и не треба? Да ли ΛV има људску душу, дао је Клинтоновима три милиона долара, плаћа саветника Блера који су највећи злочинци Србије, дао је милион евра за цркву Нотр Дам, као своје паре, а народ му је гладан, јадан, бедан и го и бос као што је био Адам. Живот је на дну светског нивоа, а он изиграва да му је држава богатија од Луксембурга, САД, а у ствари је гологузанија. Недавна изјава ΛV да се у Србији боље зарађује него у Немачкој, процените сами колико је тачна и паметна.

+ Ostavite komentar