“MANJE PREGLEDA I PRIJEMA” Ašanin: Situacija u Beogradu bolja

“MANJE PREGLEDA I PRIJEMA” Ašanin: Situacija u Beogradu bolja

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ an


Manje je pregleda u trijažnim ambulantama u Beogradu, samim tim i prijema kovid pacijenata u bolnicama, i situacija u Beogradu je značajno bolja, izjavio je danas direktor KCS dr Milika Ašanin.

Ašanin je rekao da je u trijažnoj ambulanti Infektivne klinike KCS zabeležn pad pregleda, u odnosu na prethodne nedelje i dane, na 188 pregleda.

Kada se uzmu u obzir broj pregleda u svim kovid ambulantama u Beogradu – 300 pregleda, primećuje se da opada broj onih koji se javljaju na pregled, rekao je Ašanin na pres konferenciji.

Dodao je da i dalje jedna trećina pacijenata zahteva prijem na bolnično lečenje, tako da se i dalje mora voditi računa, ali da je, sa mnjim brojem pregleda i manji broj prijema na hospitalizaciju.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ an

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ an

“Manji broj prijema doprineo je da se uravnoteži broj primljenjih i otpuštenih pacijenta, i kao posledica toga nema više potrebe za otvaranje novih kapaciteta za prijem pacijenata, a čak se situacija toliko popravila da, po potrebi, primamo pacijente iz unutrašnjosti”, rekao je Ašanin.

Direktor Centra za anesteziju i reanimaciju KCS prof. Nebojša Lađević ukazao je da se, bez obzira na pad broja pregleda pacijenata u kovid ambulantama i kovid bolnicama, i dalje održava veliki broj pacijenata u jedinicama intenzivne nege.

“Svi koji su dospeli u jedinice intenzivne nege su teški pacijenti i ne možemo ih lako i brzo izlečti, te zato predstoji još duga broba za njihovo izlečenje”, objasnio je on.

Povezane vesti – “TEŠKA , ALI STABILNA SITUACIJA” Pelemiš: Ima dovoljno mesta u bolnicama

Lađević je podvukao značaj preventivnih mera kako ne bi imali pacijente koji bi završili u jedinicama intenzivne nege.

Kao predsednik Udruženja anesteziologa i intenzivista Srbije zahvalio se anesteziolozima na požrtvovanom svakodnevnom radu u teškim uslovima sa kritičko obolelim pacijentima.

“Borba neprestajno traje od marta. Veliko hvala na požrtvovanom radu”, podvukao je on.

Lađević je kazao da je, zbog velikog opterećenja svih koji rade u jedinicama intenzivnog lečenja, veoma važno nošenje maske i držanje distance, kako bi se rasteretilo medicinsko osoblje.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar