Martinović: Žao mi je što nećemo čuti ideje Đilasa, Tadića i Jeremića

Martinović: Žao mi je što nećemo čuti ideje Đilasa, Tadića i Jeremića

foto: Oksana Skendžić


Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da mu je žao što na skupštinskoj sednici o Kosovu neće čuti ideje lidera opozicije Dragana Đilasa, Borisa Tadića i Vuka Jeremića.

Martinović je kazao da oni koji su zamerali predsedniku Aleksandru Vučiću što ne govori javno o Kosovu, sada ne žele da prisustvuju sednici parlamenta o tome.

“Žao mi je što danas nećemo čuti ideje Đilasa, Tadića i Jeremića šta to treba učiniti da se reši pitanje Kosova. To su ljudi koji su, dok su bili na vlasti od 2000. do 2012. godine, učinili mnogo lošeg za Srbe”, ocenio je šef poslanika SNS.

BETAPHOTO/EMIL VAS

BETAPHOTO/EMIL VAS

Povezane vesti – SzS: Nećemo učestvovati na sednici o Kosovu, to će biti farsa

Martinović je ocenio da su “dosovske vlasti” odgovorne za postojanje argumenata za nezavisnost Kosova na koje se pozivaju premijer i predsednik Kosova, Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

“Oni su 2000. godine tražili prijem Srbije kao nove države u UN, a ne kao naslednice pređašnjih. To je glavni argument Albanaca da se Rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 odnosi na državu od pre 2000. godine, a ne na Srbiju”, kazao je Martinović.

On je dodao da Srbija u vezi s Kosovom mora da vodi “mudru politiku bez emocija” kako bi se sačuvali tamošnji Srbi i održala politička veza sa Srbijom.

“Položaj Srbije po pitanju Kosova je težak kao nikada pre, zato nam je potreba racionalna, realna i mudra politika. SVako ko bude pročitao izveštaj o Kosovu, moći da vidi šta je Srbija učinila proteklih godina za tamošnje Srbe”, kazao je Martinović novinarima u Skupštini.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar