“MASKE SU PALE” Čanak: Bojkotom protiv rešavanja kosovskog pitanja

“MASKE SU PALE” Čanak: Bojkotom protiv rešavanja kosovskog pitanja

Foto: Nemanja Jovanović


Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da pojedine partije iz samoproglašene “prave opozicije” zagovaraju bojkot izbora kako bi sprečile svaki nagoveštaj rešavanja kosovskog pitanja i tako onemogućile da Srbija konačno krene putem evroatlantskih integracija.

“Maske su pale, kada je u pitanju Narodna stranka i njen lider Vuk Jeremić, koji je juče, povodom rešavanja pitanja Kosova, rekao da mora da se spreči plan priznanja Kosova kao nezavisne države”, istakao je lider LSV Nenad Čanak u saopštenju.

On se pozvao na Jeremićevu izjavu da je najbolji način da se to spreči bojkotovanje izbore, jer će biti nelegitimne sve odluke tako uspostavljenih organa.

Pročitajte još – INTERVJU NENAD ČANAK: Proglasimo pobedu na Kosovu i bežimo

On navodi i da LSV nije iznenađena ovakvom Jeremićevom izjavom, ukazujući na njegov angažman na mestu ministra spoljnih poslova, a potom i njegovih aktivnosti na mestu predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

“Dobro se sećamo alkoholisanog Jeremića sa šajkačom i četničkom kokardom na glavi, dobro se sećamo Jeremića koji je, svesno provocirajući potomke žrtava ratova iz devedesetih godina prošlog veka, u zgradi Ujedinjenih nacija pravio četničku žurku”, naveo je Čanak.

vuk-jeremic

Prema njegovim rečima, militantni velikosrpski nacionalizam uzrok je civilizacijske propasti u koju srlja društvo u Srbiji, jer ne želi da se odrekne mitomanskih snova.

Povezane vesti – Ðilas: Naš plan za Kosovo je da Vučića nema na vlasti

On kaže i da LSV nikada neće podržati one koji bi nacionalizam SNS da pobede još gorim nacionalizmom.

Čanak je zapitao i u čijem interesu radi Jeremić, navodeći da je zagovaranje statusa kvo za Kosovo politika koja ide na ruku onim svetskim centrima kojima je u interesu stalno proizvođenje konflikata i podržavanje desnice i ultradesnice širom Evrope.

“Da li je Jeremiću i njegovim bojkotaškim partnerima glavni grad Srbije Beograd ili Moskva”, zapitao je Čanak i ocenio da “Savez za Srbiju sve očiglednije dokazuje da je u stvari Savez za veliku Srbiju pod ruskim patronatom”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar