Vesti
18.05.2021. 16:05
Tanjug

Radovi do 2023.

Medicinski fakultet u Novom Sadu - niče nova zgrada

Medicinski fakultet
Izvor: FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP

"Za godinu dana izgrađeni su temelji i urađeni grubi građevinski radovi, pa danas obeležavamo i završetak prve faze radova. Planiramo da zgradu završimo za školsku 2022/2023", rekla je dekan Medicinskog fakulteta Snežana Brkić.

Obilazak nove zgrade Medicinskog fakulteta u Novom Sadu upriličen je povodom obeležavanja 61. godišnjice postojanja te akademske ustanove.

Površina nove zgrade iznosi 2.700 metara kvadratnih, a ravnopravni partneri u izgradnji ovog objekta su Medicinski fakultet i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Polovinu sredstava izdvojio je fakultet, dok je drugi deo isfinansirao sekretarijat.

"Ovaj objekat je plod sinergija, zajedništva i nečega što govori koliko smo odgovorni prema našoj budućnosti. Želim da odam priznanje svim zaposlenima na Medicinskom fakultetu koji su, razmišljajući o svojim interesima, ipak razmišljali da je investicija u objekat jedna investicija u budućnost i kvalitet nastavno-naučnog procesa", istakao je pokrajinski sekretar za obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević.

Milošević je naveo da ulaganja neće stati na ovom projektu.

"Pokrajinska vlada već je izdvojila sredstva u visini od 8,4 miliona dinara za projektno-tehničku dokumentaciju Stomatološke klinike, zatim 67,5 miliona dinara za Dečiju kliniku. Mi ćemo biti proaktivni i pokazati da graditeljstvom, kvalitetnim ljudima i infrastrukturom i opremom koja je neophodna obezbeđujemo našu budućnost", napomenuo je pokrajinski sekretar.

Medicinski fakultet uručio je i povelje u znak zahvalnosti na podršci i saradnji gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, pokrajinskom sekretaru za obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoranu Miloševiću, pokrajinskom premijeru Igoru Miroviću i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve