Vesti
12.03.2020. 16:45
Tanjug

MERE ZA BEOGRAD: Odlučeno da li se zatvaraju škole i vrtići

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U ovom momentu nema potrebe da se u Beogradu obustavi nastava u školama i vrtićima, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je rekao da je to odlučeno nakon jutrošnjeg sastanka sa resornim sekretarima Gradske uprave, na kojem je bio prisutan i epidemiolog Predrag Kon.

Povezane vesti - Mađarska proglasila vanredno stanje

Radojičić je tako odgovorio na pojedine kritike opozicije da Grad nije adekvatno reagovao, te da je potrebno zatvoriti škole i vrtiće.

"Sa epidemiologom Konom razgovarano je o tome kakva je dinamika pojavljivanja respiratornih infekcija i onih sličnih gripu u domovima zdravlja. Na osnovu njihove analize, nema povećanog broja obolelih i u odnosu na to mi ćemo planirati dalje aktivnosti", istakao je Radojičić.

On je dodao da nije dobro prekidati funkcionisanje institucija i škola pre vremena te da su epidemiolozi i stručna lica ti koji "definišu pravi momenat i donose odluku i oko toga, ako bude potrebno".

Povezane vesti – “Skok broja obolelih posledica neodgovornosti”

Kada su u pitanju mere koje će biti preduzimane u narednom periodu, gradonačelnik je kazao da će narednih mesec dana dostava robe prodavnicama biti 24 sata.

Takođe, navodi on, kroz budžetsku rezervu će se obezbediti neophodan novac za dodatnu dezinfekciju prostorija u domovima zdravlja, Hitnoj službi, kao i u ustanovama socijalne zaštite.

On je naveo i da je stupio na snagu prvi set mera o ponašanju ljudi u javnom prevozu, kad je reč o pojačanoj higijeni. Radojičić uverava da je u ovom trenutku situacija sa koronavirusom pod kontrolom i da nema razloga za paniku.

"Grad se odgovorno ponaša prema zdravlju Beograđana. Epidemija imaju dinamiku. Važno je da se pacijenti ne javljaju u istom momentu, jer to opterećuje zdravstveni sistem", zaključio je gradonačelnik.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
6°C
17.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve