Merkelova i Obama otvorili “Hanover mese 2016”

Merkelova i Obama  otvorili “Hanover mese 2016”


HANOVER, 24. aprila  – Predsednik Sjedinjenih Američkih Država  Barak Obama i nemačka kancelarka Angela Merkel otvorili su zajedno najveću svetsku izložbu industrijskih tehnologija – 70. po redu Međunarodni sajam “Hanover mese 2016”.  Obama je stigao  u dvodnevnu posetu Nemačkoj, upravo povodom ove sajamske manifestacije, budući da su Sjedinjene Države zemlja partner ovogodišnje izložbe savremenih industrijskih dostignuća u Hanoveru, objavljeno je na zvaničnoj internet stranici nemačke misije u SAD.
angela merkelKancelarka Merkel će, nakon svečane ceremonije otvaranja sajma, prirediti večeru u čast predsednika Obame, na kojoj će biti i predstavnici poslovnih zajednica iz obe zemlje.
Obama će se sutra pridružiti Merkelovoj u tradicionalnom svečanom obilasku štandova na sajmu.
Kako je najavljeno, u planu je i bilateralni sastanak između nemačke kancelarke i američkog gosta.
Merkelova je, takođe, pozvala francuskog predsednika Fransoa Olanda, britanskog premijera Dejvida Kamerona i italijanskog premijera Matea Rencija da dođu sutra na sastanak sa njom i Obamom u Hanoveru.
Barack Obama
Teme sastanka, u Herenhauzen palati, biće brojna međunarodna pitanja.Na sajmu u Hanoveru, koji traje do 29. aprila, naći će se pod “jednim kišobranom” najnovija dostignuća iz raznovrsnih industrijskih oblasti – od automatike i robotike, preko energetike i mobilnih tehnologija, do prehrambene industrije, pametnih fabrika, IT i “zelenih” tehnologija…Očekuje se da će ovu industrijsku izložbu posetiti između 200.000 i 250.000 ljudi.}

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar