Vesti
04.11.2019. 15:12
Tanjug

Mesec dana od

PROŠLO MESEC DANA OD IZBORA Koha: Ko će biti novi premijer Kosova?

w_55529341.jpg

Mesec dana od prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji još nema zvaničnih konačnih rezultata, a, sudeći prema najnovijim stavovima

Mesec dana od prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji još nema zvaničnih konačnih rezultata, a, sudeći prema najnovijim stavovima visokih zvaničnika DSK, dogovor o vladajućoj koaliciji sa Pokretom Samoopredeljenje mogao bi biti doveden u pitanje, piše prištinska Koha.

Iako su u početku iz obe stranke, koje su osvojile najviše glasova na izborima 6. oktobra, ukazivali na spremnost za formiranje zajedničke vlade, poslednjih dana se čuju i drugačije poruke - da bi taj entuzijazam mogao da splasne.

[caption id="attachment_243723" align="alignnone" width="657"]EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI[/caption]

List podseća da je visoki funkcioner DSK Lutfi Haziri rekao nedavno da nijedna stranka ne može vladu da formira samostalno, jer, prema njegovim rečima, izborni sistem to ne omogućava. Pored toga, piše Koha, Haziri je otišao korak dalje i relativizovao pobedu Samoopredeljenja osporavanjem da postoji konačan dogovor o tome ko će biti na čelu nove kosovske vlade.

"Ono što je jasno jeste da o tome ko će biti premijer odlučuje i DSK", napisao je Haziri nedavno na Fejsbuku.

[caption id="attachment_244407" align="alignnone" width="675"]AP Photo/Visar Kryeziu AP Photo/Visar Kryeziu[/caption]

Povezane vesti – PALMER: Važno da se poštuju rezultati izbora na Kosovu

Ova Hazirijeva izjava izazvala je mnoge reakcije, a među njima i Albulene Hadžiju, poslanice Samooredeljenja, koja tvrdi da je pitanje premijera nove kosovske vlade rešeno pre izbora.

Pokret Samoopredeljenje i DSK, prema preliminarnim rezultatima izbora, imaju najviše glasova, a njihovi kandidati za premijera su Aljbin Kurti i Vjosa Osmani.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve