Vesti
30.10.2023. 17:25
R. E.

Počinje prava jesen

Meteorolog najavio kada nam stiže zahlađenje i prvi sneg

1
Izvor: Shutterstock

Miholjsko leto se ne predaje i prema prognozi meteorologa Marka Čubrila i narednih dana će temperature biti iznad prosečnih za ovo doba godine.

On je naveo da polako stiže prava jesen, koja će doneti kišu i grmljavinske pljuskove.

"Očekuje se vetrovito vreme, povremeno i vrlo jak do olujan južni vetar, koji će u zoni fronta okrenuti na prolazno jak i olujan severozapadni smer, pa će u utorak maksimumi biti od oko 14 na severozapadu Hrvatske do oko 26 stepeni Celzijusa ponegde na jugoistoku Srbije. Sreda i četvrtak donose mirniju atmosferu, noći prohladne, ponegde uz maglu, tokom dana malo svežije ali i dalje iznad proseka za početak novembra. Minimumi od četiri do 12 stepeni Celzijusa, a maksimumi od 13 do 19 stepeni u sredu i od 16 do 23 u četvrtak", naveo je na Facebook nalogu Čubrilo.

Saopštio je da će petak biti neobično topao, uz jače pogoršanje vremena u toku dana koje će prvo zahvatiti zapadne i severozapadne, a u noći ka suboti i jugoistočne predele regiona.

"Ponovo će biti kiše, grmljavinskih pljuskova, a lokalno može biti i grada. Vetar južni, u zoni fronta olujan, zapadni. Dnevni maksimum u petak na istoku regiona i do 26 stepeni Celzijusa, posle podne svugde svežije. Prvi dan vikenda suv i prijatan uz maksimume od 14 do 18 stepeni Celzijusa, dok se u nedelju posle podne očekuje novo pogoršanje uz kišu i pljuskove koje će nas pratiti i početkom sledeće nedelje", naveo je Čubrilo.

Naredne nedelje najavio je osetnije niže temperature.

"Do oko 7. novembra biće relativno, toplo ali uz postepen pad temperature vazduha, dok se posle tog datuma simulira izmena sinoptike uz građenje anticiklona u širem prostoru Velike Britanije, zapadne Evrope i Skandinavije, što bi ka nama pokrenulo severno strujanje uz osetnije zahlađenje i povremene padavine. To znači da bi od narednog utorka trebalo da počne prava jesen uz maksimalne dnevne temperature između pet i 12 stepeni Celzijusa, i snežne padavine u višim planinama".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Iza nas je najtopliji septembar u istoriji
jesen, sunce, drveće, priroda

Izveštaj iz Konvencije UN

19.10.2023. 17:00

Iza nas je najtopliji septembar u istoriji

Planeta Zemlja je imala najtopliji septembar u istoriji, bilo je toplije 1,75 stepeni Celzijusa nego u predindustrijskoj eri.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve