Vesti
24.09.2019. 12:18
Tanjug

NA MARGINAMA UN Micotakis Vučiću: Grčka neće menjati svoj stav o Kosovu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom, koji je rekao da Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašene države Kosovo. Vučić i Micotakis su sinoć razgovarali o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

Vučić je zamolio premijera Micotakisa da Grčka ne menja svoj stav o nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova, istakavši da je to za Srbiju od presudnog značaja, navedeno je u saopštenju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Premijer Grčke istakao je da Grčka podržava dijalog, ali da smatra da mu jednostrani potezi ne doprinose, kao i da Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašene države Kosovo, navedeno je u saopštenju.

https://youtu.be/s9wV5oOSbv8

Predsednik Srbije je istakao da srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo, naglasivši da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje. On je zahvalio Grčkoj za podršku koju pruža Srbiji na evropskom putu, kao i na podršci dijalogu Beograda i Prištine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Vučić je upoznao premijera Micotakisa sa problemima koji su nastali nakon odluke Prištine da uvede takse na uvoz robe iz Srbije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve