MIHAJLOVIĆ: Francuzi sutra predstavljaju studiju o metrou

MIHAJLOVIĆ: Francuzi sutra predstavljaju studiju o metrou

(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)


Francuska firma Ežiz predstaviće sutra vladinoj radnoj grupi dve linije beogradskog metroa koje je u svojoj predstudiji izvodljivosti predložila Gradu Beogradu, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je navela da je po toj studiji vrednost dve linije metroa 4,4 milijardi evra.

Ministarka je novinarima, posle puštanja u železnički saobraćaj novih lokomotiva u stanice Resnik, rekla da je izgradnja metroa veliki i skup projekat, te da je u vezi sa tim projektom najvažnije pitanje način finansiranja.
“Ono što mene čudi je da mnogo više sada pričamo o samim stanicama kao da je metro već gotov i kao da je samo pitanje kada ćemo i gde da uđemo u taj voz. Ono što je najvažnija tema kod metroa jesu uslovi finansiranja, način na koji ćemo izvršiti finanisranje, jer po ovoj studiji vrednost dve linije je 4,4 milijarde evra”, kaže Mihajlović.

Povezane vesti – DAČIĆ O POSETI KLINTONA I OLBRAJTOVE KIM: Zločinci se uvek vraćaju na mesto zločina

Dodala je da je to ogroman novac i da je metro projekat koji prevazilazi pitanje samo Grada Beograda.
“Verujem da ćemo u narednom periodu i mesecima imati određene predloge kako ćemo finansirati, da li će to biti PP agriment ili će to biti deo iz kredita. To je pitanje broj jedan, a zatim i razrada oko samih linija”, rekla je Mihajlović odgovrajući na pitanje novinara.

Dodala je da su sve to teme koje radnu grupu čekaju od sutra pa nadalje.

Navela je da će sutra biti održana druga sednica radne grupe koju je vlada formirala za razgovor i donošenje određenih odluka u vezi sa izgradnjim metroa kojom predsedava zajedno sa ministrom finansija Sinišom Malim, a čiji su članovi iz mnogi relevantnih ministarstava i iz Grada Beograda

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar