MIHAJLOVIĆ: Ne napadaju Vučića zbog ordena, već zbog Kosova

MIHAJLOVIĆ: Ne napadaju Vučića zbog ordena, već zbog Kosova

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr


Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović osudila je danas napade pojedinih crkvenih velikodostojnika i dela javnosti na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog odluke Srpske pravoslavne crkve (SPC) da mu na proslavi 800 godina autokefalnosti dodeli najviše priznanje, Orden Svetog Save.

“Svima koji kritikuju i pri tome omalovažaju najveće priznanje SPC, ne smeta predsednik Srbije. Smeta im želja Vučića da Srbi i Albanci postignu kompromisno rešenje oko KiM, smeta im njegova politika nepristajanja na to da Albanci na Kosovu dobiju sve, a da Srbi ne dobiju ništa”, navodi Mihajlović u saopštenju dostavljenom medijima.

Povezane vesti – Vučiću Orden Svetog Save

Ona je ocenila da ti napadi pokazuju da su oni koji ne žele da se na KiM bilo šta promeni spremni na “jeftino politikanstvo”, u koje, navodi, “uvlače sve, pa i patrijarha srpskog, gospodina Irineja, i Sinod SPC”.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

“Predsednika Vučića napadaju oni koji žele da i dalje imamo zamrznuti konflikt sa Albancima, da time u stvari drže zamrznute naše građane na KiM, kao i budućnost Srbije. To je njihov cilj, a ne da predsednik Srbije ne dobije najviši orden SPC. I upravo zato i zbog njegove iskrene želje da reši ovaj vekovni problem, čestitam predsedniku Vučić na Ordenu Svetog Save”, naglasila je Mihajlovićeva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar