Mihajlović o proslavi “Oluje”: Niko ne može da napreduje na suzama i stradanju

Mihajlović o proslavi “Oluje”: Niko ne može da napreduje na suzama i stradanju


Nisam sigurna da iko na ovom svetu može da napreduje na suzama i na stradanjima drugog naroda, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović komentarišući to što Hrvatska slavi vojno-policijsku akciju “Oluja”.

Navela je da je Srbija juče obeležila “Oluju”, da će to činiti svake godine, te da je za Srbiju “Oluja” najtužniji dan, tokom koje je iz Hrvatske proterano 250.000 Srba i više od 1.000 ubijeno.

Povezane vesti – Vučić: Otišli su Srbi, ali Srbi nisu nestali!

“Ja nisam od onih koji će reći ”da, baš mi je žao što nisam uzela pušku pa se borila”, kao što smo to imali priliku da čujemo od zvaničnika Hrvatske”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara tokom posete Apatinu.

EPA-EFE/Valda Kalnina

EPA-EFE/Valda Kalnina

Naglasila je da hoćemo da sačuvamo naše sećanje i u tom smislu navela i da je važno što 4. avgust obelažavaju zajedno Srbija i Republika Srpska.

Povezane vesti – Tompsonovom koncertu prisustvovalo 10.000 ljudi

“Nekako je to sve bilo sa strane, nekako niko nije hteo da priča o tome ranije. Obeležavaćemo 4. avgust stalno, ali s druge strane Srbija ide i hoće da bude savremena i moderna država. Mi smo za dogovor sa svima, ali pustite nas da imamo naša sećanja na tužne dane koji to jesu”, poručila je Mihajlovićeva.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar