Vesti
05.08.2019. 17:47
Tanjug

Mihajlović o proslavi "Oluje": Niko ne može da napreduje na suzama i stradanju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nisam sigurna da iko na ovom svetu može da napreduje na suzama i na stradanjima drugog naroda, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović komentarišući to što Hrvatska slavi vojno-policijsku akciju "Oluja".

Navela je da je Srbija juče obeležila "Oluju", da će to činiti svake godine, te da je za Srbiju "Oluja" najtužniji dan, tokom koje je iz Hrvatske proterano 250.000 Srba i više od 1.000 ubijeno.

Povezane vesti - Vučić: Otišli su Srbi, ali Srbi nisu nestali!

"Ja nisam od onih koji će reći ''da, baš mi je žao što nisam uzela pušku pa se borila'', kao što smo to imali priliku da čujemo od zvaničnika Hrvatske”, rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara tokom posete Apatinu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/Valda Kalnina

Naglasila je da hoćemo da sačuvamo naše sećanje i u tom smislu navela i da je važno što 4. avgust obelažavaju zajedno Srbija i Republika Srpska.

Povezane vesti - Tompsonovom koncertu prisustvovalo 10.000 ljudi

"Nekako je to sve bilo sa strane, nekako niko nije hteo da priča o tome ranije. Obeležavaćemo 4. avgust stalno, ali s druge strane Srbija ide i hoće da bude savremena i moderna država. Mi smo za dogovor sa svima, ali pustite nas da imamo naša sećanja na tužne dane koji to jesu", poručila je Mihajlovićeva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve