Vesti
19.01.2021. 17:36
Tanjug

MIHAJLOVIĆ: Predložiću da se napravi javni registar nasilnik

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović rekla je danas da će predložiti da se formira registar nasilnika koji treba da bude javan.

Mihajlovićeva je rekla, odgovarajući na pitanja novinara u Vlasotincu, da se Koordinaciono telo odmah oglasilo povodom slučaja silovanja i zlostavljanja nekoliko glumica i devojaka u školi glume Mike Aleksića.

"Zahvalnost devojkama i ženama koje su smogle snage i prijavile nasilje. Zahvalnost i policiji i tužilaštvu, koji su pokazali da su dobro obučeni i da znaju da rade svoj posao, ali i svim medijima koji su reagovali u skladu sa novinarskim kodeksima", rekla je ona.

Povezane vesti - MIHAJLOVIĆ: Hvala glumici na hrabrosti da prijavi nasilnika

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Povezane vesti - MIHAJLOVIĆ: Hvala glumici na hrabrosti da prijavi nasilnika

Podseća da imamo registar pedofila koji je formiran pre par godina.

"Bilo je problema da li se popunjava i koliko dosledno, i on je zatvoren za javnost. Koordinaciono telo će predložiti da se registar proširi, jer nema razloga da ne znamo da li oko nas žive nasilnici, zašto da roditelji ne znaju da li u njihovoj okolini živi pedofil, nasilnik", rekla je Mihajlovićeva.

Mi znamo da ima nasilja i da ima pedofilije, i ako to sve znamo, hajde da učinimo sve što možemo da to smanjimo, naglasila je ona.

"Da ohrabrimo sve da nasilje i zlostavljanje prijave i da imamo neophodne informacije", poručila je Mihajlovićeva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
mist
9°C
05.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve