Vesti
05.07.2019. 12:39
Tanjug

Mihajlović: Zabrana ulaska srpskim zvaničnicima pokazuje nespremnost Prištine na dijalog

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je da zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na teritoriju Kosova i Metohije pokazuje potpunu nespremnost Prištine da dijalogom rešava probleme između Srba i Albanaca i time doprinese većoj stabilnosti u regionu.

"Od Prištine smo videli do sada zabrane prometa hrane, lekova, rampe, sada su zamislili da zabranjuju i kretanje ljudi, u ovom slučaju srpskih zvaničnika. I šta su tim potezima postigli - samo su proizveli više nestabilnosti, rast nepoverenja i veći broj mladih ljudi koji će poželeti da svoju budućnost vide van ovog regiona", navela je Mihajlovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je ocenila da je apsurdno da, dok s jedne strane, čine sve da podignu barijere unutar regiona, prištinski političari obilaze evropske prestonice tražeći viznu liberalizaciju.

"Svima je jasno da je Priština uvodeći takse krenula pogrešnim putem jer su zabrane i barijere suprotne svemu čemu region i EU teže, jer ne mogu da proizvedu stabilnost i razvoj, već samo stagnaciju i sukobe. Zato je krajnje vreme da posle niza destabilizujućih poteza Priština počne da ukida barijere koje je uvela i vrati se dijalogu", navodi Mihajlovićeva.
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve