Vesti
02.07.2023. 15:05
Tanjug

Objavio Ivica Dačić

Preminuo bivši predsednik Srbije

milan milutinović, 2. 7. 2023.
Izvor: REUTERS / Michael_Kooren

Bivši predsednik Srbije Milan Milutinović preminuo je u 81. godini, objavio je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na svom Instagram profilu.

Milutinović je bio predsednik Srbije decembra od 1997. do decembra 2002. godine. Osim te funkcije, bio je sekretar za prosvetu i nauku Srbije, ambasador Jugoslavije u Grčkoj i ministar inostranih poslova SR Jugoslavije.

Nakon isteka predsedničkog mandata, u decembru 2002. godine, predao se Haškom tribunalu, gde je bio optužen za ratne zločine u toku sukoba na Kosovu i Metohiji. Oslobođen je 26. februara 2009. i proglašen nevinim po svim tačkama optužbe.

Povodom smrti nekadašnjeg predsednika Republike Srbije i ministra spoljnih poslova Milana Milutinovića, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić uputio je izraze iskrenog saučešća porodici i prijateljima.

"Danas nas je napustio nekadašnji predsednik Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Milan Milutinović. Obavljao je najznačajnije funkcije u najtežem periodu u istoriji Srbije. Izražavam najdublje saučešće njegovoj porodici i prijateljima. O datumu komemoracije i sahrane javnost će biti naknadno obaveštena," navodi se u saučešću Ivice Dačića.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve