Vesti
30.09.2019. 14:09
R. E. / Tanjug

MILENA POPOVIĆ: Taj Marko Đurić je Oliveru uneo telefon u zatvor da bismo se čuli

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Udovica ubijenog lidera građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Milena Popović istakla je da je njena porodica, u trenucima kada je njen suprug bio žrtva konstruisane optužnice za ratne zločine, najveću podršku imala od predstavnika Republike Srbije, a da ga danas "koriste oni koji ga nikada nisu ni posetili, ili poslali makar jedno pismo".

Milena Popović, gostujući na televiziji N1, rekla da je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić više uradio za Olivera Ivanovića nego svi oni koji o njemu danas govore.

"Ovi političari koji su sada na vlasti pružali su mu svaki vid podrske. Marko Ðurić je od prvog dana bio uz nas, za sve što nam je bilo potrebno, bezbroj puta je posetio Olivera, odnos im je bio sjajan, a to će vam potvrditi i Oliverova porodica. Marko Ðurić je Oliveru uneo telefon u zatvor da bi mogao da se čuje sa nama", kazala je Milena Ivanović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/

Ona je istakla da se, u vezi sa Ivanovićevom smrću, "namerno plasiraju informacije koje odgovaraju Prištini", i da "ne može da ćuti dok neki pokušavaju da Srbiju okrive za ubistvo".

"Oliverovo ubistvo se koristi za političke igre i to nas udaljava od istine. To je neko učinio da bi mozda napravio situaciju koju danas imamo na terenu, ali računam da ćemo do istine doći", rekla je Milena.

Govoreći o Radi Trajković, Milena Ivanović je rekla da je "neumesno da nekoga ne podržiš onda kada mu je najteže, a da ga onda koristiš za zadovoljenje nekih interesa".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Ne želim da je prozivam, već da se sabere i da odgovori šta je rekla kada je podignuta optužnica protiv Olivera. Ne možes jedan dan da govoriš da je neko ratni zlocinac, a onda da ga koristiš na ovaj način", kazala je Popović.

Ona je istakla da ne može da kaže da oni koji su bili Ivanovićevi politički protivnici u jednom trenutku, imaju ikakve veze sa njegovom smrću.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Ovaj haos na KiM je možda bio nečiji cilj, možda je to neko pratio i čekao pravi trenutak, i onda ubio Olivera da bismo se mi danas svađali između sebe", rekla je Popović, dodavši da ne odbacuje ni opciju da su "stranci" imali udela u tome.

Prema njenim rečima, odluka Ivanovićeve stranke da sarađuje sa Srpskom listom je poruka jedinstva, jer upravo je Oliverovim ubistvom neko hteo da razjedini Srbe na KiM.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve