Vesti
20.12.2019. 14:14
Tanjug

MILO PORUČIO "DUŠEBRIŽNICIMA": "Vara se svako ko misli da može da pobedi"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio da se vara svako ko misli da može da pobediti državu Crnu Goru, bilo da je to pojedinac, bilo institucija.

"Kada vas dovedu u situaciju da morate da odgovorite na njihove argumente onda želim da kažem da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobediti bilo koju državu, ukljućujući i državu Crnu Goru", rekao je Đukanović u emisiji "Živa istina".

Ta emisija će biti emitovana večeras, a deo je preneo portal Antena. Đukanović je još poručio i da je bilo je mnogo takvih pokušaja i podsetio na 2015. i 2016. i poručio da se ne zaleću.

Pročitajte još: Ne smiruje se sukob oko crnogorskog jezika

"Videli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Ko god nam sada preti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje, da nema boljeg momenta da se postane svetac nego sada da se napravi neko samoubistvo, dobiće jasan odgovor da nas je mnogo više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu", rekao je Đukanović komentarišući pretnje povodom usvajanja Predloga Zakona o slobodi veroispovesti.

U Crnoj Gori, podsetimo, već mesecima traje burna rasprava oko novog zakona o veroispovesti, koji će, kako su navodili mediji, oduzeti svu imovinu SPC u Crnoj Gori.

Zakon je inače već ušao u skupštinsku proceduru i od tada je retorika postala još oštrija.

Takođe, SPC je za subotu zakazala crkveni sabor u Nikšiću na kome će biti izložene mošti Svetog Vasilija Ostroškog. Taj svetac poslužio je kao argument onima koji su na strani SPC, a jedan od crnogorskih p olitičara Đukanoviću je čak poslao na poklon ikonu tog sveca, uz otvoreno pismo da se na sveca ne ide.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
29.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve