Vesti
06.01.2024. 12:46
Beta

Milorad Dodik

"Američki avioni nemaju saglasnost da 8. januara nadleću BiH"

1
Izvor: Beta/AP / Darko Vojinovic

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije zvanično informisan da će američki borbeni avioni F16 nadletati Bosnu i Hercegovinu 8. januara, ističući da je zvanično informisan da za to nemaju saglasnost Predsedništva BiH.

"Kad su već tu, verujemo da će svojim prisustvom podržati proslavu Dana Republike Srpske", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.
 

Tri američka aviona, od čega dva borbena F-16, nadletaće teritoriju Bosne i Hercegovine 8. januara, objavio je sarajevski portal Kliks (Klix.ba).

Za sada javnosti nisu poznati razlozi tih letova niti rute kretanja, ali se pretpostavlja da će preleti biti obavljeni u znak partnerstva Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, navodi se u tekstu.

Sarajevski portal navodi da će letovi tri američka aviona iznad BiH biti izvedeni dan uoči Dana Republike Srpske, 9. januara, kojeg je Ustavni sud BiH ocenio neusatvnim.

Svečana akademija povodom Dana RS najavljena je 8. januara u banjalučkoj sportskoj dvorani "Borik", a potom će biti upriličen svečani prijem u Administrativnom centru Vlade RS.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve