Vesti
06.02.2024. 15:50

Milorad Dodik

"RS ne može pobediti nikakva sila, čak ni američka"

Milorad Dodik
Izvor: EPA / FEHIM DEMIR

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je sudski proces, koji se protiv njega vodi u Sudu BiH zbog neizvršavanja odluka visokog predstavnika farsa, ocenivši da RS ne može pobediti nikakva sila, pa ni američka.

"Celi svet zna da je proces koji se vodi pred neustavnim sudom farsa. Mnogo je onih koji danas likuju nad tim što im je jedan stranac, bez ikakvih stvarnih ovlašćenja, obezbedio da predsednik Republike Srpske dođe na izmišljeno ročište u izmišljenom postupku", napisao je Dodik dana na društvenoj mreži Iks.
 

Dodao je da "likuju i pojedinci u RS", ocenivši da se u Sudu BiH ne sudi njemu, već "koriste silu da se obračunaju sa RS".

"Zahvalan sam svim ljudima koji su mi pružili podršku i što razumeju koji je smisao ovog cirkusa, to me dodatno ojačalo da istrajem u svemu onome što radim i da nastavim još jače da branim srpske interese", rekao je Dodik.

Dodao je da je "zahvalan i svima u Srbiji i prijateljima RS koji su uz Republiku Srpsku u trenucima najvećih pritisaka".

"Plaćeni lobisti su u strahu šta će se desiti kada dođe Tramp. Niko i ne pomišlja da će biti drugačije, jer znaju da je to jedina šansa za Ameriku. Svet se menja, a Republika Srpska zna da osluškuje i prati i donosi najbolje odluke za svoj narod", napisao je Dodik i dodao da RS "neće dozvoliti razaranje institucija i bezvlašće".

"Hteli su da stvore nered, da raspakuju Dejton. Jedini problem na tom putu im je RS i zato gledamo ovu farsu. .. RS je pokazala svoju odlučnost, kao i svi njeni predstavnici i moć naroda ne može i neće nikada pobediti nikakva sila, pa čak ni ona američka", rekao je Dodik.
 

U Sudu BiH je juče posle četiri odlaganja održana glavna rasprava, na kojoj je Tužilaštvo BiH pročitalo optužnicu protiv Dodika za neizvršavanje odluka visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve