Vesti
23.05.2023. 20:01
Beta

Moskva

Dodik se sastao sa Putinom, odmah se oglasila i ambasada SAD

1
Izvor: Beta / Pool Sputnik Kremlin / Vyacheslav Prokofyev

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, javila je Radio-televizija Republike Srpske (RTRS).

RTRS navodi da je na početku sastanka u Kremlju Putin rekao Dodiku da je zahvalan Republici Srpskoj na prijateljskom stavu prema Rusiji.

Dodik je rekao da RS ima potrebu za saradnju sa Rusijom na ekonomskom planu.

"Srpska ostaje uporna u svom stavu da ne prati politike koje idu samo na jednu stranu", naglasio je Dodik prilikom posete.

Američka ambasada u BiH ocenila je da nijedna vlada, na bilo kom nivou, ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom u trenutku dok ta zemlja "vodi svoj agresorski rat protiv Ukrajine".

Komentarišući Dodikov sastanak s Putinom u Moskvi, iz ambasade SAD u BiH su za regionalnu N1 televiziju ocenili da je Dodikova odluka da se sastane sa Putinom "kratkovida" i da ne služi interesima građana Republike Srpske.

1
Izvor: Beta / Pool Sputnik Kremlin / Alexey Filippov

"Odluka predsednika Dodika da se sastane sa Putinom dok se Rusija oglušava o osnovne zakone međunarodnog poretka, kao i njegova odluka da oda počast Putinu ranije ove godine, kratkovida je i ne služi interesima građana Republike Srpske", ističe se u saopštenju.

Još se dodaje da put u sigurnu budućnost vodi preko Brisela, a ne Moskve.

"Put u demokratsku, prosperitetnu i sigurnu budućnost, koju žele svi građani Bosne i Hercegovine, uključujući i stanovnike Republike Srpske, vodi preko Brisela, a ne Moskve. Skretanje predsednika Dodika s ovog puta kontraproduktivno je i štetno", naglasili su iz američke ambasade u Sarajevu.

Dodik je odmah reagovao na to saopštenje.

"Ambasada SAD nije ta koja može, niti će određivati šta je interes Republike Srpske. Njihov rat protiv Rusije nije i neće biti rat Republike Srpske. Put kojim žele da ide Republika Srpska odredili su birači, koji su podržali SNSD, i ne znam šta američka ambasada ima s tim", naveo je Dodik na Twitteru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta nemačka tajna služba kaže o Putinu, ratu i Rusiji
1

Koje su slabe tačke

23.05.2023. 16:35

Šta nemačka tajna služba kaže o Putinu, ratu i Rusiji

Nemačka tajna služba BND ni 15 meseci nakon početka rata u Ukrajini nema indicije da je moguća destabilizacija režima ruskog predsednika Vladimira Putina.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve