Vesti
28.05.2023. 12:35
Beta

Ministar odbrane

"Situacija na Kosovu prividno mirna, ali može da eksplodira svakog trenutka"

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO ODBRANE RS

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da je dosta napeto na Kosovu i Metohiji.

"Situacija je prividno mirna, ali može da eksplodira svakog trenutka. Napetost je do maksimuma, kad bi mogli da slikovito kažemo - u crvenom je kazaljka za broj obrtaja u tom spektru napetosti, pre svega među Srbima na severu Kosova i Metohije koji su direktno ugroženi", rekao je Miloš Vučević za TV Prva.

On je istakao da kosovski premijer Aljbin Kurti "sve radi da dovede do eskalacije kako bi nastavio sa terorom sa ciljem da Srbe potpuno etnički očisti sa Kosova i Metohije".

Govoreći o podignutoj borbenoj gotovosti Vojske Srbije, on je naveo da vojska ima zadatak da u ponedeljak do 14-15 časova završi raspoređivanje svojih jedinica.

"Time će se postupiti potpuno po naredbi predsednika države i vrhovnog komadanta Aleksandra Vučića, da se pozicije koje su definisane planovima zauzmu i da vojskabude u takvom stanju pripravnosti borbene gotovosti da garantuje uspešno izvršenje svakog zadatka koji može biti postavljen pred njom", rekao je Vučević.

Kako je naveo, vojska će biti na takvim pozicijama da može da izvede svaki zadatak koji se tiče bezbednosti države, pre svega bezbednosti Srba na Kosovu i Metohiji.

"Nećemo dozvoliti da neko pređe naše crvene linije, nećemo dozvolilti 'Oluju', 'Bljesak', ili 17. mart 2004. godine. To je najpreciznije. Da gledamo na televiziji kako ubijaju Srbe na Kosovu i Metohiji i da ih čekamo sa toplim obrocima i ćebadima na administrativnim linijama to se neće desiti", rekao je Vučević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve