Vesti
27.10.2023. 09:55
Beta

Miloš Vučević

"O nekim stvarima može da se priča, ali o nezavisnosti Kosova nikako"

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO ODBRANE RS

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je u petak da su razgovori u Briselu sa evropskim predstavnicima oko Kosova i Metohije bili teški i mučni, ali da je Srbija "izbegla scenario da bude krivac i remetilački faktor".

"Ništa tamo nema lepo i lako za nas, niti ćemo čuti nešto preterano lepo i lako iz tih razgovora. Ono što je dobro, Srbija je izbegla taj scenario da bude krivac, da bude remetilački faktor, da hoće sukobe, jer taj scenario je već pripremljen sa ciljem da se Srbija ne samo optuži, nego i kazni", rekao je Vučević za televiziju Hepi.

Prema njegovim rečima, Srbija je spremna da pregovara o svim predlozima koji isključuju nezavisnost Kosova i stolicu u Ujedinjenim nacijama.

"Mi ne prihvatamo nijedan vid de jure ili de fakto priznanja Kosova kao nezavisne države. O ostalim stvarima može da se priča, da li je to carinska deklaracija, pečat ovaj ili onaj... Sve ono što ne vodi ka nezavisnosti Kosova je za nas nešto što može da bude tema na stolu", kazao je on.
 

Ministar je ocenio da bi 90 odsto građana najviše volelo da čuje da Srbija odbija sve iz tog dijaloga i da ga napušta.

"Svi bi se obradovali da vide vojsku našu na Kosovu i Metohiji, ali moramo da znamo, moramo da se podsetimo, da smo se povukli sa Kosova i Metohije 1999. godine u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 i da smo tu faktičku vojnu vlast prepustili Kforu", kazao je Vučević.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Oglasio se Borelj posle sastanaka sa Vučićem i Kurtijem
Žozep Borelj

Razgovori u Briselu

26.10.2023. 18:24

Oglasio se Borelj posle sastanaka sa Vučićem i Kurtijem

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj izjavio je u Briselu, posle sastanaka sa liderima Srbije i Kosova, da je dijalog jedini način za dolazak do rešenja i da od njega zavisi evropski put dve strane.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve