Vesti
09.01.2024. 09:37
Beta

Teška borba sa kriminalom

Ministar Gašić o bezbednosnoj situaciji u Srbiji

policija
Izvor: Ekspres

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da je bebednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da je opterećena svim izazovima koje svet trenutno ima, među kojima je i terorizam.

Gašić je rekao da je u kratkom vremenskom periodu, u tri akcije Uprave kriminalističke policije na administrativnoj liniji sa Kosovom, zaplenjena "ogromna količina naoružanja" koje su pokušavali da prenesu Albanci.

Rekao je da se od 2014. godine "u kontinuitetu" vodi borba protiv organizovanog kriminala.

"Ta borba je stalna, i sve manje je organizovanih kriminalnih grupa na ulicama Srbije. Procesuirali smo ogroman broj srpskih državljana koji su bili u međunarodnim kriminalnim grupama", kazao je za RTS Gašić.

U narednom periodu očekuje pritiske i ističe da Priština ne želi da implementira ništa što je potpisano u prethodnih deset i više godina.

"Ne očekujemo da će u narednom periodu čovek kakav je Aljbin Kurti da promeni svoj način ponašanja prema našim sunarodnicima", naveo je Gašić.

Ministar policije komentarisao je i najavu vraćanja obaveznog vojnog roka.

"Ja mogu da pozdravim prvo lično kao bivši ministar odbrane, gde je takođe u jednom trenutku ideja bila da vratimo vojni rok. Naravno, da to može bitno da se odrazi na bezbednost Srbije. Srbija se ne naoružava, kao što je predsednik i ministar Vučević više puta rekao, ne naoružava se da bi bilo kome pretila, već da bi imala apsolutnu sigurnost i odvratila one koji bilo kakve pretenzije prema nama imaju", rekao je Gašić.

Na pitanje kakav je njegov komentar na tvrdnje opozicije da su birači iz drugih mesta u Srbiji, kao i iz Republike Srpske, fiktivno upisivani sa prebivalištem u Beogradu zbog glasanja na izborima 17. decembra prošle godine, Gašić je rekao da "oni traže razlog i alibi za svoj gubitak".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve